Metropolit Studio Showroom otvara se na jesen, a dizajn potpisuje bh. brend Stilistica

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin

Projekat: Metropolit studio Showroom
Lokacija: Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Godina: 2020.
Dizajner: Mersiha Karić / Stilistica 

O Metropolit studiu

Metropolit Studio d.o.o. je jedan od najvećih bh. proizvođača pločastog namještaja. Showroom u Sarajevu u kojem će se nalaziti 5 kuhinja i u koje će biti ugrađeni najbolji EU produkti/materijali, ali sve dizajnirano i proizvedeno u BiH. Želja da naprave nešto novo i ponude kupcima jednostavnija i beskompromisna estetska i funkcionalna rješenja pretočena je u projekat koji je dizajnerica Mersiha Karić ispričala kroz 5 životnih stilova. Ovaj projekat nas je inspirisao da napravimo i sljedeći korak, a to je kolekcija kupatilskog namještaja koju završavamo krajem godine

zen4

“Za takav izazov bilo je potrebno kreirati priču, analizirati želje kupaca i sve funkcionalno i estetski pokriti. Konačni dizajn bio je stvaranje pet kuhinja kroz pet životnih stilova: Zen inspired – Skandinavski stil, Business inspired – Moderni stil, Culture inspired – Klasični stil, Adventure inspired – Minimalistički stil, Art inspired – Trendi Chic stil.” riječi su dizajnerice Mersihe Karić, vlasnice brenda Stilistica.

Zen inspired-umirujući minimalizam

Kuhinja u kojoj preovladavaju svjetli tonovi i preciznost, jednostavnost, ali i posvećenost detaljima, daje osjećajmirnoće i koncentracije.
Manje je više, ključ je minimalističkih kuhinja. Savršena kompozicja u kojoj se koriste isključivo neophodni elementi kako bi se iskazala estetika dok se istovremeno funkcionalnostuvažava do maksimuma.

01Zen

Business inspired-dominirajući moderan izraz

Prostran i jednostavan dizajn koji je usmjeren na funkciju i organizaciju s dominantnom materijalizacijom, osnovne su karakteristike modrnog stila. Sa čistim arhitektonskim linijama modernog stila. i kubističkim oblicima, ovaj stil je idealan za one koji vole tamne tonove i glatke površine.

02Business

Culture inspired-bezvremenski klasik

Tradicionalni, uvijek moćan i moderan dizajn kuhinje popularan je u cijelom svijetu. Često se kaže da se takve kuhinje pribegavaju onima koji su orijentisani prema kulturi, umetnosti i istoriji. Boje su mirni, neutralni tonovi poput bijele, bež krem, smeđe

03Culture

Adventure inspired-nepredvidiva senzualnost

Enterijeri u kojima se nalaze istinski avanturisti različiti su, na prvi pogled neočekivani i ponekad iracionalni. Dominantna boja je uvijek specifičnog tona, u kombinaciji s prirodnim, ali urbanim materijalima. Avanturisti se najbolje osjećaju na otvorenom, pa njihova kuhinja mora biti takva.

04Adventure

Art inspired-sofisticirani trendovski šik

Karakteristična estetika obuhvaćena je ovim trendovskim, ali danas popularnim stilom uređenja enterijera. Elegantne kuhinje izgledaju kao da su u njih udahnute nove živote slobodnim izborom boja i novim finišama. Isticanje umjetničkih djela ili starih rukotvorina u mat izvedbi daje bolji i efikasniji izraz.

05Art

Logotipe dvije kompanije u jedan spojila je bh.grafička dizajnerica Ana Lukenda, koja je već dugi niz godina radi sa renomiranim brendovima u BiH i Evropi.

Otvaranje se očekuje na jesen 2020. u Sarajevu, na adresi Malta 29. 

Izvor: house.ba